Royal Enfield motoren roadtrip

Royal Enfield motoren

Nieuw, occassions & op voorraad

HomeMotorenRoyal Enfield motoren

Britse Modern Classics

ROYAL ENFIELD DEALER ROTTERDAM

Al meer dan 120 jaar bestaat Royal Enfield. Oorspronkelijk is het een Brits merk, maar de productie is nu volledig in India. Sinds 2017 beschikt het merk wel weer over een nieuw uiterst modern ontwikkelings- en testcentrum in het Engelse Bruntingthorpe bij Leicester. Daar wordt ook aan de productstrategie voor de lange termijn gewerkt. Bij Moto Rotterdam vind je de nieuwste modellen van dit roemruchte merk. We zijn sinds kort namelijk officieel Royal Enfield Dealer voor Rotterdam en omstreken. 

In de winkel vind je dus het volledige gamma aan modern classics van Royal Enfield. Denk hierbij aan de sportieve Continental GT, avontuurlijke Scram 411 en populaire Interceptor. Ook de nieuwste adventure bike Royal Enfield Himalayan 450 en de nieuwe Shotgun 650 kun je bij ons zien en rijden. Bovendien hebben we een flink aanbod van zo goed als nieuwe occasions van Royal Enfield. Swipe of scroll even omlaag om ze te bekijken. 

Royal Enfield motor in de winkel bij Moto Rotterdam.

Nieuw

BRITSE MODERN CLASSICS

ROYAL ENFIELD BIJ MOTO ROTTERDAM

Royal Enfield ken je vast en zeker als merk met vooral klassiek ogende modellen. Veelal betaalbaar geprijsd en met een niet al te imponerend vermogen. Dat beeld is echter wel heel eenzijdig, want het merk heeft meer in huis en ook de nodige sportieve palmares vergaard. 

Snelheidsrecord Royal Enfield Continental GT 

In 2018 zette Cayla Riva, een 18-jarige coureur uit Californië, tijdens de Speed Week op de zoutvlakten van Bonneville een nieuw snelheidsrecord op haar naam. Haar Continental GT haaltde 157,053 mijl per uur (= 252,752 km/u) en was speciaal voor Bonneville geprepareerd met S&S Cycle tuningcomponenten en een Harris Performance frame. 

Hoogterecord Royal Enfield Bullit trialmotor 

Van een andere orde is een hoogterecord. Een team van elf Indiase leger- en Royal Enfield-rijders beklommen in 2019 de 5.540 meter hoge Karakorampas op de Himalaya, ondanks verraderlijke sneeuw, ijs en temperaturen van -30°. Het is de eerste keer dat de pas per motorfiets werd bereikt. De Royal Enfield Bullet Trials Works Replica 500 werd voor die gelegenheid uitgebracht als een eerbetoon aan Johnny Brittain’s onoverwinnelijke trial motoren uit de jaren 1950. 

Royal Enfield Interceptor 650 

In 2019 wint de Royal Enfield Interceptor 650 de prestigieuze Indian Motorcycle of the Year award. De 650 twin is toen ook uitgeroepen tot Bike of the Year in de Times Auto Awards, Motorcycle of the Year door Autocar en in het Verenigd Koninkrijk door Motor Cycle News tot beste retro-motor van het jaar. 

Grensverleggende Royal Enfield Himalayan 

Royal Enfield breidt zijn aanbod in rap tempo uit. De Royal Enfield Himalayan is een nieuwe aanwinst. Een zeer goed en makkelijk rijdende allroader met een rechte en hoge zitpositie. Hij was er al als 410, maar nu is er een nieuwe en krachtigere Himalayan 450. 

Cruiser, classic en scrambler, wat wordt het? 

De 650cc twin motor vind je terug in diverse modellen van Royal Enfield, te weten de Shotgun, Super Meteor, de Interceptor en de Continental GT. Naast deze tweecilinder van 650 cc heeft Royal Enfield nog een eencilinder van 350cc. Deze motor vind je in de nieuwe Royal Enfield Classic 350 met een zeer klassieke styling en in de compacte Royal Enfield Meteor cruiser. De HNTR 350 is een nieuwe roadster met een erg hip uiterlijk en de Scram 411 is een prachtig scrambler-model waar je ongelooflijk veel plezier mee kunt hebben.